VISUELT OG VAKKERT

This is real infographics

Internasjonal pris til Nyhetsgrafikk.nos Odd -Øystein Johansen og Nils Kristian Reppen. De to hentet hjem bronse for sin visuelle guide til skiskyting. Juryen berømmer grafikken og omtaler den som «ekte nyhetsgrafikk».

The chart doctor

Av Per Christian Evensen Helme, postet 25. oktober, 2017
En av de mest spennende bekjentskapene vi har gjort det siste året er leder av grafikkavdeling i Financial Times, Alan Smith. Alan er egentlig statistiker og har tildigere jobbet i Englands svar på SSB, Office for National Statistics. Alans blogg på FT,  The Chart Doctor er noe av det mer spennende du kan lese om nyhetsgrafikk og informasjonsformidling.

TedX: Alan Smith avslører hemmeligheten bak å skape engasjement rundt statistikk

Nordisk kudos for skiskytings-guide

Under SNDS premieutdeling i København natt til torsdag tok Nyhetsgrafikk med seg bronsemedaljen i klassene for visuell kommunikasjon. Juryens er krystallklar i sin begrunnelse av prisen:  This is real infographics – precise and accurate. Show, don’t tell. Basic, clear, informative, correct
and transparent. A reminder of what we miss in today’s newspapers. Vi gratulerer oss selv og lover å fortsette og lage skikkelig nyhetgrafikk også i tiden som kommer.

Bli varslet når vi legger ut ett nytt innlegg

Takk :)

Send oss en melding